Hoe werkt een openbare laadpaal?

Hoe werkt een openbare laadpaal?

Een openbare laadpaal is een speciaal soort elektrische laadpaal die bedoeld is voor het opladen van elektrische voertuigen (EV’s) in de openbare ruimte. Ze zijn te vinden op parkeerplaatsen, langs de weg en in andere openbare gebieden en zijn bedoeld om een gemakkelijke manier te bieden voor EV-eigenaren om hun voertuigen op te laden als ze niet thuis zijn om gebruik te maken van hun eigen oplaadpunten. Maar hoe werkt een openbare laadpaal nou precies?

Er zijn verschillende soorten openbare laadpalen op de markt, elk met hun eigen specifieke kenmerken en functies. Sommige zijn bedoeld om snel op te laden en zijn uitgerust met hoogvermogenstoevoer, terwijl andere zijn bedoeld om langzaam te laden en minder krachtig zijn.

Hoe werkt een openbare laadpaal?

Hoe werkt een openbare laadpaal precies? Laten we het stap voor stap bekijken:

Zoeken naar een laadpaal

Voordat u kunt gebruikmaken van een openbare laadpaal, moet u er een vinden die beschikbaar is. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals door te zoeken op internet naar laadpunten in uw omgeving, of door gebruik te maken van een app op uw smartphone die laadpunten in uw omgeving toont.

Aansluiten op de laadpaal

Als u een geschikte laadpaal heeft gevonden, moet u uw elektrische voertuig aansluiten op de laadpaal. Dit doet u door de stekker van het laadkabel in de aansluiting op de laadpaal te steken, en vervolgens de andere kant van de stekker in de aansluiting van uw elektrische voertuig.

Betalen voor het opladen

Voordat u kunt beginnen met opladen, moet u betalen voor de dienst. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, afhankelijk van de laadpaal die u gebruikt. Sommige laadpalen vereisen dat u contant betaalt, terwijl andere accepteren creditcards of betaling via een app op uw smartphone.

Het opladen starten

Zodra u hebt betaald, kunt u het opladen starten door op de startknop op de laadpaal te drukken, of door een code in te voeren op een touchscreen op de laadpaal. Dit zal het opladen van uw elektrische voertuig starten.

Het opladen volgen

Tijdens het opladen kunt u het opladen van uw elektrische voertuig volgen op een display op de laadpaal, of op uw smartphone als de laadpaal daarvoor geschikt is. Dit geeft u informatie over hoeveel energie er al is opgeladen, hoeveel tijd het nog duurt voordat het voertuig volledig is opgeladen, en hoeveel het opladen tot nu toe heeft gekost.

Het opladen beëindigen

Wanneer het opladen is voltooid, zal de laadpaal automatisch stoppen met het leveren van energie aan uw elektrische voertuig. Sommige laadpalen geven ook een seintje wanneer het opladen is voltooid, zodat u weet dat u uw voertuig kunt loskoppelen van de laadpaal.

Loskoppelen van de laadpaal

Als het opladen voltooid is, kunt u het oplaadkabel loskoppelen van uw elektrische voertuig en terugplaatsen op de laadpaal. Sommige laadpalen hebben een mechanisme dat het kabel automatisch oprolt, terwijl andere dit handmatig moeten gebeuren. Zorg ervoor dat het kabel goed is opgeborgen voordat u wegrijdt.

Conclusie


Openbare laadpalen zijn een gemakkelijke manier om elektrische voertuigen op te laden wanneer u niet thuis bent om gebruik te maken van uw eigen oplaadpunt. Ze zijn te vinden op verschillende plaatsen in de openbare ruimte en bieden een handige manier om ervoor te zorgen dat uw elektrische voertuig altijd voldoende energie heeft om te rijden. Door gebruik te maken van openbare laadpalen, kunt u bijdragen aan de reductie van uitstoot en het behoud van het milieu, terwijl u tegelijkertijd de voordelen van het rijden in een elektrisch voertuig kunt genieten.

Gratis laadpas

Bestel uw laadpaal bij 2B-Green