Bomen planten

Om ook een bijdrage te leveren aan een beter milieu werkt 2B Green samen met de stichting Trees for All. De planeet vraagt ​​om meer groen: voor een gunstiger klimaat, meer biodiversiteit en gezondere leefomstandigheden. Daarom pleit Trees for All, een stichting die bomen planten binnen en buiten Nederland, voor meer bossen.

Trees for All is opgericht in 1999 en is de meest ervaren aanbieder van CO2 compensatie in Nederland. Bij ieder oplaadpunt en groendak dat wordt verkocht, planten zij nieuwe bomen. Hiermee zal iedere klant direct een bijdrage leveren aan een groenere samenleving.

Waarom planten wij bomen?

Bomen vergemakkelijken gedurende hun hele leven de opname van koolstofdioxide en de afgifte van zuurstof (O2). De lucht voorziet bomen van nature van voldoende CO2, een noodzakelijk element voor hun groei. Verhoogde niveaus van koolstofdioxide in de atmosfeer kunnen hun groei echter tot op zekere hoogte stimuleren.

De aanwezigheid van bomen is essentieel voor het behoud van een koelere planeet, omdat ze functioneren om schadelijke broeikasgassen te absorberen, zuurstof te produceren, schaduw te bieden en de verdamping van water door hun bladeren te vergemakkelijken. Dit proces helpt bij het neutraliseren van CO2 uitstoot.