de ultieme Installatie gids voor een Click ’n go Sedumtray

Verlang je naar een prachtig, onderhoudsvriendelijk en duurzaam groendak? Met de Click ’n go Sedumtrays maak je het leggen van een groendak eenvoudiger dan ooit! Deze kant-en-klare vegetatiematten zijn perfect voor daken met een hellingshoek tot 10 graden en zorgen voor een direct groen resultaat.

Maak het dak vrij van vuil, afval of andere materialen. Controleer of de dakbedekking niet beschadigd is, om er zeker van te zijn dat het dak waterdicht is.

Als de dakbedekking niet wortelwerend is, is het noodzakelijk om een wortelwerende folie toe te passen. Bedek ook de opstaande dakrand. Zorg dat de folie goed op elkaar aansluit door middel van een overlap van 50 cm.

Rol het beschermdoek tot de dakrand uit en knip het op maat. Zorg dat het doek goed op elkaar aansluit door middel van een kleine overlap. 

Knip bij de hemelwaterafvoer(en) een stuk uit het wortelwerende folie en beschermdoek. Bedek de hemelwaterafvoer(en) met een bladvanger, bolrooster of inspectieput.

Plaats de eerste Sedumtray op het dak. Begin in de hoek en houdt ongeveer 20 tot 30 cm afstand van de dakrand.

Bedek het hele dak met de Click ’n go Sedumtrays. Plaats de volgende tray een kwartslag gedraaid tegen de vorige. Op die manier passen de trays precies in elkaar.

Stort het grind tussen het groendak en de dakrand. De grindlaag kan aangevuld worden tot gelijke hoogte van de Sedumtrays.

Bewater het groendak direct na aanleg. Bewater het groendak regelmatig wanneer het dak wordt aangelegd in een droge periode.